Page Street

Attadale

The Brief:

The owners of this home wanted to create contemporary living spaces that maximised the view to the Swan River across to Perth city skyline. It also had to cater for two adults and two children in their late teens, with informal living areas for both groups. The block, although offering beautiful views of the swan river, sloped steeply towards the river alongside Point Walter Reserve which made the design and build phase a challenge.

Awards and Media:

  • 2011 HIA Perth Residential Building Designer of the Year Winner
  • 2011 HIA WA Residential Building Designer of the Year Winner
  • 2011 HIA New Bathroom Project of the Year Winner
  • 2011 HIA New Bathroom Project $20,001 & over Winner
  • 2011 HIA Regional Bathroom Project of the Year Winner
  • 2011 HIA Regional Kitchen Project of the Year Winner
  • 2011 HIA New Kitchen Project of the Year Winner
  • 2011 HIA New Kitchen Project $45,001 & over Winner
  • 2016 HIA Residential Building Designer of the Year Winner
  • 2016 HIA Peter Overman Award for Perth Innovation in Housing Project of the Year Finalist
  • 2016 HIA Outdoor Project of the Year Over $70k Finalist
  • 2016 HIA Custom Built Home of the year over $3M Finalist

The Home:

The first impression of this home is a soaring 8m stone wall, protecting and marking the main entrance. Inside, the void stretches to 7m and is encased in industrial-strength glass. A lift, state-of-the-art computerised audio-visual technology throughout the home and top-of-the-range Gaggenau appliances help lift the home into a rare level of luxury. The kitchen and living areas are on the main level, and have finishes such as American oak, teak, Bernini stone and striking Italian marble, which features in a wall at one end of the kitchen benchtop, and again in the surrounds of the gas-log fireplace in the adjoining living room.

On one side of the living areas, tall commercial stacking doors open to a poolside terrace with views across the river to the city and Hills; on the other side is a protected terrace with views across the gum trees of Point Walter. Also on this level are a study and a purpose-built home cinema.

Upstairs, a light tunnel brings natural light into the centre of the home. Enclosed in a slatted cage, it offers a perfect melding of form and function. Each of the three minor bedrooms is king-sized, all with their own walk-in robes, ensuites and either river or bush views.

The result is undeniably stunning, and showcases uncompromising modern living, where the owners will want for nothing.

VIEW MORE HOMES